Lista e kritereve të pranimit të kampioneve për analizat mikrobiologjike

Version i përshtatshëm për printimPDF version
Matrica Tepmeratura e mbërritjes Paketimi Sasia Njësia
djathë gjysëm i fortë  i stazhonuar (viened, gouda, edam) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë i butë  i stazhonuar (tip Limburger, brie, camembert, blue bavarian, blue de graven, cambozola etj.) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë i butë i paprerë (mozzarella, mascarpone, cottage, quark, rikotta, skyr, apo përzierje djathrash të paprerë) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë i butë ose i fortë, i konservuar në kripë me qumësht të pasterizuar( feta, teleme) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë i fortë i stazhonuar (tip cheddar dhe emmental) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë i procesuar (me feta, djathë bebe) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë me erëza dhe përbërës të tjerë 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
djathë shumë i fortë (tip parmesan, grana) 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
Erëza Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
gjalpë me bazë qumësht të papërpunuar të trajtuar termikisht nën temperaturën e pasterizimit; hirrrë e ëmbël, hirrë e hidhur(acide), hirrë me shije 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
Konserva dhe komposto Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
mish në konservë Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
Perimet te fresketa 4-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
peshk në konservë me vaj, peshk në konservë me salcë, pëshk në konservë me kripë, peshk i tymosur në konservë Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
qumësht i evaporuar, qumësht i kondensuar e specifikuar në etiketën e produktit paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike jo më pak se 250 g x njësi 5
qumësht lope, dhie, dele, buallice i trajtuar termikisht me  pasterizim 0-4 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 mL x njësi 5
qumësht lope, dhie, dele, buallice i trajtuar termikisht me UHT dhe produkte qumështi të lëngeta të sterilizuara Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 mL x njësi 5
qumësht pluhur/krem pudër/hirrë pudër/lakozë/proteina qumëshit, proteina hirre Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
qumësht të papërpunuar lope, dhie, dele, buallice 0-4 gradë C paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike jo më pak se 250 mL x njësi 5
recetë e përgatitur përfshirë ushqimet e gatshme për konsum Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
supë dhe sallata 2-8 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 250 g x njësi 5
tampon/sfungjer ambjental në tabilimente prodhimi 2-8 gradë C tampone në enë sterile njësi 5
Lëkurë pule nga broiler pas maturimit 1-8 gradë C qese plastike sterile të mbyllur  jo më pak se 3 karkasa nga e njëtja tufë në 26 gram x njësi 5
qumësht i papërpunuar(për monitorim) 0-4 gradë C paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike jo më pak se 250 g x njësi 1
molusqe bivalvë të gjallë(për monitorim) 0-10 gradë C paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare jo më pak se 2 kg x njësi 1