ORARI
Në kuadër të funksionimit dhe të menaxhit të Qëndrës së Referencës Laboratorike ISUV Ju njoftojmë mbi orarin e kryerjes së shërbimeve si më poshtë:
- Pritja e kampioneve dhe plotësimi i dokumentacionit në Zyrat e Pritjes
E hënë - E enjte: 08:30 - 14:30pm
E premte : 08:30 - 12:00pm
- Pagesat e tarifave të analizave , Lëshimi i Raporteve të Provës
E hënë - E enjte: 08:00 - 16:30pm
E premte : 08:00 - 14:00pm
Shënim: Në rastet e emergjencës/alertit Ju lutem na kontaktoni nëpërmjet Zyrave e Pritjeve (shëndet kafshësh dhe siguri ushqimore)
Dep. i Mikrobiologjisë, Produkte Peshkore dhe Cilësi
Lista e Shërbimeve Mikrobiologji Ushqimore për vitin 2019
2019_skmu_lista_provave_sherbimeve.pdf (151.63 KB)
Lista e Shërbimeve Produkte Peshkore dhe Monitorimi Molusqeve për vitin 2019
Nr_Rendor | Matrica | Treguesi | Metoda e Përdorur |
1 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
2 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
3 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
4 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
5 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
6 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
7 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
8 | Peshk kërcor (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
9 | Peshk kockor (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
10 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
11 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
12 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
13 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
14 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
15 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
16 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
17 | Muskul i produkteve iktike (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
18 | Muskul i produkteve iktike të freskëta (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
19 | Muskul i produkteve iktike të konservuara (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
20 | Muskul i produkteve iktike të konservuara në kripë (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
21 | Muskul i produkteve iktike të konservuara në vaj (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
22 | Muskul i produkteve iktike të ngrira (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
23 | Salcë peshku (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
24 | (10-AV-000) | ||
25 | Peshk i papërpunuar (i/e paspecifikuar) | Percaktimi i TVB-N në produktet e peshkimit | Regullorja KE 2074/2005(10-AV-001) |
26 | Peshk i papërpunuar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i TMA-N në peshk | AOAC (10-AV-00DX1) |
27 | Krustace (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i TMA-N në peshk | AOAC (10-AV-00DX1) |
28 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
29 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
30 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
31 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
32 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
33 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
34 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
35 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjallë | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
36 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
37 | Peshk i tymosur I konservuar (Sprattus sprattus) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
38 | Molusk bivalvor i tymosur (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
39 | Peshk i tymosur (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
40 | Produkte peshku (i/e paspecifikuar) I tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
41 | Krustace (i/e paspecifikuar) e tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
42 | Gaforre (i/e paspecifikuar) e tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
43 | Ujë dhe gërryerje bentike/makroalga/gërryerje të midhjeve | Përgatija e mostrës për analizën e algave bentonike/epifitike potencialisht toksike (Ostreopsis spp. Coolia monotis Prorocentrum lima) | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-003) |
44 | Ujë deti | Metoda për vlerësimin e sasisë dhe përbërjes taksonomike të fitoplanktonit | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-001) |
45 | Ujë i ëmbël | Metoda për vlerësimin e sasisë dhe përbërjes taksonomike të fitoplanktonit | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-001) |
Lista e Shërbimeve Cilësi Ushqimore për vitin 2019
Nr_Rendor | Matrica | Treguesi | Metoda e Përdorur |
1 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
2 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
3 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
4 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
5 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
6 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
7 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
8 | Peshk kërcor (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
9 | Peshk kockor (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i acidit domoik në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC - UV | AESAN – EURLMB Standard Operating Procedure for determination of domoic acid in shellfish and finfish by RP-HPLC using UV detection, Version 1, June 2008(10-BT-001) |
10 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
11 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
12 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
13 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
14 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
15 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
16 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i toksinës PSP në molusqet bivalvë | Method 959.08, in Official methods of analysis (1995) of the association of Official Analytical Chemists (AOAC), Natural Toxins, Chapter 49, page 46)(10-BT-002) |
17 | Muskul i produkteve iktike (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
18 | Muskul i produkteve iktike të freskëta (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
19 | Muskul i produkteve iktike të konservuara (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
20 | Muskul i produkteve iktike të konservuara në kripë (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
21 | Muskul i produkteve iktike të konservuara në vaj (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
22 | Muskul i produkteve iktike të ngrira (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
23 | Salcë peshku (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i Hiataminës në produktet iktike me metodën HPLC-DAD | Assay of Biogenic Amines Involved in Fish Decomposition. Malle et al: Journal of AOAC International Vol. 79, No. 1, 1996 pag. 43-49 3.5 Relevance of Matrix Effect in Determination of Biogenic Amines in Plaice (Pleuronectes platessa) and ëhiting (Merlangus merlangus) Duflos et al.: Journal of AOAC International Vol. 82, No. 5, 1997 pag. 1097-1101(10-HI-001) |
24 | (10-AV-000) | ||
25 | Peshk i papërpunuar (i/e paspecifikuar) | Percaktimi i TVB-N në produktet e peshkimit | Regullorja KE 2074/2005(10-AV-001) |
26 | Peshk i papërpunuar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i TMA-N në peshk | AOAC (10-AV-00DX1) |
27 | Krustace (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i TMA-N në peshk | AOAC (10-AV-00DX1) |
28 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
29 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjalë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
30 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
31 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i përpunuar | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
32 | Ekinodermat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
33 | Tunikat (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
34 | Gastropodë detar (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i biotoksinave algale liposolubile në molusqe | EU- Harmonised Standard Operating Procedure for determination of Lipophilic marine biotoxins in molluscs by LC-MS/MS. Version 4, June 2011(10-BT-00DX1) |
35 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) I gjallë | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
36 | Molusk bivalvor (i/e paspecifikuar) i ngrirë | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet bivalvë nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
37 | Peshk i tymosur I konservuar (Sprattus sprattus) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
38 | Molusk bivalvor i tymosur (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
39 | Peshk i tymosur (i/e paspecifikuar) | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
40 | Produkte peshku (i/e paspecifikuar) I tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
41 | Krustace (i/e paspecifikuar) e tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
42 | Gaforre (i/e paspecifikuar) e tymosur | Përcaktimi i HAP-ve në molusqet PESHK DHE PRODUKTE PESHKORE nëpërmjet HPLC-FLD | Kamila Kalachova et al., 2011: Analytica Chimica Acta 707 (2011) 84-91(10-PH-001) |
43 | Ujë dhe gërryerje bentike/makroalga/gërryerje të midhjeve | Përgatija e mostrës për analizën e algave bentonike/epifitike potencialisht toksike (Ostreopsis spp. Coolia monotis Prorocentrum lima) | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-003) |
44 | Ujë deti | Metoda për vlerësimin e sasisë dhe përbërjes taksonomike të fitoplanktonit | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-001) |
45 | Ujë i ëmbël | Metoda për vlerësimin e sasisë dhe përbërjes taksonomike të fitoplanktonit | EN 15204:2006 ëater quality - Guidance standard on the enumeration of phytoplankton using inverted microscopy (Utermöhl technique)(10-FP-001) |
Lista e kritereve të pranimit të kampioneve për analizat mikrobiologjike
Matrica | Tepmeratura e mbërritjes | Paketimi | Sasia | Njësia |
djathë gjysëm i fortë i stazhonuar (viened, gouda, edam) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë i butë i stazhonuar (tip Limburger, brie, camembert, blue bavarian, blue de graven, cambozola etj.) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë i butë i paprerë (mozzarella, mascarpone, cottage, quark, rikotta, skyr, apo përzierje djathrash të paprerë) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë i butë ose i fortë, i konservuar në kripë me qumësht të pasterizuar( feta, teleme) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë i fortë i stazhonuar (tip cheddar dhe emmental) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë i procesuar (me feta, djathë bebe) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë me erëza dhe përbërës të tjerë | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
djathë shumë i fortë (tip parmesan, grana) | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
Erëza | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
gjalpë me bazë qumësht të papërpunuar të trajtuar termikisht nën temperaturën e pasterizimit; hirrrë e ëmbël, hirrë e hidhur(acide), hirrë me shije | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
Konserva dhe komposto | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
mish në konservë | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
Perimet te fresketa | 4-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
peshk në konservë me vaj, peshk në konservë me salcë, pëshk në konservë me kripë, peshk i tymosur në konservë | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
qumësht i evaporuar, qumësht i kondensuar | e specifikuar në etiketën e produktit | paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
qumësht lope, dhie, dele, buallice i trajtuar termikisht me pasterizim | 0-4 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 mL x njësi | 5 |
qumësht lope, dhie, dele, buallice i trajtuar termikisht me UHT dhe produkte qumështi të lëngeta të sterilizuara | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 mL x njësi | 5 |
qumësht pluhur/krem pudër/hirrë pudër/lakozë/proteina qumëshit, proteina hirre | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
qumësht të papërpunuar lope, dhie, dele, buallice | 0-4 gradë C | paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike | jo më pak se 250 mL x njësi | 5 |
recetë e përgatitur përfshirë ushqimet e gatshme për konsum | Temp. Ambjenti. Max 30 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
supë dhe sallata | 2-8 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 250 g x njësi | 5 |
tampon/sfungjer ambjental në tabilimente prodhimi | 2-8 gradë C | tampone në enë sterile | njësi | 5 |
Lëkurë pule nga broiler pas maturimit | 1-8 gradë C | qese plastike sterile të mbyllur | jo më pak se 3 karkasa nga e njëtja tufë në 26 gram x njësi | 5 |
qumësht i papërpunuar(për monitorim) | 0-4 gradë C | paketimi origjinal ose enë sterile qelqi ose plastike | jo më pak se 250 g x njësi | 1 |
molusqe bivalvë të gjallë(për monitorim) | 0-10 gradë C | paketimi origjinal ose enë/qese sterile për çdo njësi kampionare | jo më pak se 2 kg x njësi | 1 |
Lista e trajnimeve teorike dhe test zotësie për Laboratorët Rajonal, viti 2019
rogrami | Metodika përkatëse | Prezente (po, jo) |
Kaluar në MC/POS (po, jo) |
Kodi i MC/POS | Planifikimi trajnimit (muaj/vit) Datat e Propozuzuara ISUV |
Mbulohet nga ne. (po, jo) |
PO, Kushtëzimet |
1 | Stafilokokë koagulazë pozitive | PO | PO | 10-MU-001 | 02.04.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
2 | Zbulimi i Campylobacter spp. në ushqime dhe ushqimet për kafshë | PO | PO | 10-MU-021 | 02.04.2019 | PO | Vetëm trajim teorik |
3 | Zbulimi i Salmonella spp. | PO | PO | 10-MU-002 | 06.05.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
4 | Zbulimi i Listeria monocytogenes | PO | PO | 10-MU-013 | 10.06.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
5 | Numërimi i Enterobakterieve - Teknika e numërimit në tuba | PO | PO | 10-MU-007 | 01.07.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
6 | Numërimi i NPM aerobë me teknikën "Numërim Mikrobik të Përgjthshëm" | PO | PO | 10-MU-008 | 29.07.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
7 | Numërimi i Escherichia coli ß-glukuronidaze-positive me teknikën "Numërim Mikrobik të Përgjthshëm" | PO | PO | 10-MU-005 | 09.09.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
8 | Numërimi i Bacillus cereus i dyshimtë -Teknika e numërimit në pjatë në 30 gradë C | PO | PO | 10-MU-020 | 07.10.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
9 | Numërimi I Qelizave somatike me teknikën "Mikroskopi" | PO | PO | 10-MU-015 | 07.10.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
10 | Zbulimi i E. sakazakii (Cronobacter sakazakii) | PO | PO | 10-MU-004 | 11.11.2019 | PO | trajnim teorik dhe test ndërlaboratorik me ISUV sipas planifikimit |
11 | Escherichia coli dhe Koliformë me teknikën "Filtrim me Membranë" | PO | PO | 10-MU-010 | 11.11.2019 | PO | Vetëm trajim teorik |
12 | Zbulimi i Vibrio spp. potencialisht enteropatogjenike, V. parahaemolyticus dhe V. cholerae | PO | PO | 10-MU-016 | 11.11.2019 | PO | Vetëm trajim teorik |
Dep. i Shëndetit të Kafshëve
Lista e Shërbimeve DSHK
Nr | Prova | Metoda | Çmimi | Kohëzgjatja (ditë pune) |
1 | Diagnostikimi i Parvovirusit në derra | Hemoaglutinim I thjeshtë | 250 | 1 |
2 | Diagnostikimi i Agalaksisë Kontagioze | Hemoaglutinim i shpejte | 300 | 1 |
3 | Diagnostikim I semundjeve bakteriale | Analizë bakteriale e përgjithshme | 730 | 5 |
4 | Analize per Brucella spp. me RAN | Reaksioni i Aglutinimit te Ngadalte | 300 | 2 |
5 | Diagnostikimi I Brucelozes | Izolim, teste biokimike,identifikim i gjinisë nga karkasa dhe fetusa | 1600 | 21 |
6 | Diagnostikimi i Fruthit ne Derra | Izolim dhe biokimi | 1600 | 5 |
7 | Diagnostikimi i Listeriozes | Izolim dhe biokimi nga karkasat e të Imtave | 1600 | 3 |
8 | Diagnostikimi I Pasterelozes | Izolim dhe biokimi | 1600 | 4 |
9 | Diagnostikimi I Salmonelozave | Izolim dhe identifikim, API test nga ambjenti, karkasa, fece, fetusa | 1600 | 3 |
10 | Diagnostikimi i Enterotoxemisë | Izolim, bioprove nga karkasat | 630 | 3 |
11 | Diagnostikimi i Agalaksisë Kontagioze | Izolim dhe identifikim | 630 | 10 |
12 | Diagnostikimi i Mykoplazmozës në shpendë | Izolim dhe identifikim M.gallisepticum dhe M.sinoviae | 630 | 10 |
13 | Diagnostikimi i Fruthit ne Derra | Izolim, antibiogram | 730 | 5 |
14 | Diagnostikimi i Enterotoxemisë | Izolim identifikim nga karkasat | 730 | 5 |
15 | Diagnostikimi I Kolibakteriozave | Izolim, antibiogram | 730 | 5 |
16 | Diagnostikimi I Listeriozes | izolim nga karkasat e të Imtave, antibiogram | 730 | 5 |
17 | Diagnostikimi i Mastiteve | Izolim, antibiogram | 730 | 5 |
18 | Diagnostikimi i Pasterelozës | Izolim, antibiogram | 730 | 5 |
19 | Diagnostikimi i Salmonelozave | Izolim, antibiogram | 730 | 5 |
20 | Diagnostikimi i semundjes se Plasjes | Izolim I B.anthrax, bioprove nga gjak, organe, kampione dheu dhe fosile | 1200 | 5 |
21 | Diagnostikimi i semundjes se Plasjes | Mikroskopi | 350 | 1 |
22 | Diagnostikimi i Pestes ne blete | izolim | 600 | 5 |
23 | Diagnostikimi I Bronkitit Infektiv | Analizë biologjike | 800 | 10 |
24 | Diagnostikimi I Bronkitit Infektiv | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
25 | Diagnostikimi I semundjes se Gjuhes Blu | Izolimi dhe Identifikimi i Virusit të Gjuhës Blu në Vezet e Embrionuara dhe Linje Qelizore | 800 | 10 |
26 | Diagnostikimi I semundjes se Gjuhes Blu | ELISA | 400 | 1 |
27 | Diagnostikimi i Influencës aviare | Analizë biologjike | 800 | 10 |
28 | Diagnostikimi I Difteriovarioles | Analizë biologjike | 800 | 10 |
29 | Diagnostikimi I Murtajes Afrikane te Derrit | Identifikimi i virusit me Hemoabsorbim | 800 | 10 |
30 | Diagnostikimi I Murtajes Afrikane te Derrit | Testi i Imunofluoreshencës Direkte | 600 | 1 |
31 | Diagnostikimi I Murtajes Klasike te Derrit | Izolimi dhe Identifikimi i Virusit ne Kulture Qelizore | 800 | 10 |
32 | Diagnostikimi I Murtajes Klasike te Derrit | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
33 | Diagnostikimi I Murtajes Klasike te Derrit | ELISA per antigenin | 400 | 1 |
34 | Diagnostikimi I Murtajes Klasike te Derrit | Testi i Imunofluoreshencës Direkte | 500 | 1 |
35 | Diagnostikimi I Pseudopestit | Analizë biologjike | 800 | 10 |
36 | Diagnostikimi I Pseudopestit | Hemoaglutinacion i penguar | 210 | 1 |
37 | Niveli titrave Pseudopestit | Hemoaglutinacion i penguar | 210 | 3 |
38 | Analize citologjike e urines | Citologji e urines | 320 | 1 |
39 | Diagnostikimi I Leukozes me Histologji | Teknika e shpejte e diagnozes histopatologjike me ngrirje ne Cryostat | 780 | 1 |
40 | Diagnostikimi I Leukozes me Histologji | Teknika e ngjyrosjes me Hematoksiline - Eozine(HE) | 780 | 5 |
41 | Diagnostikimi I Leukozes se Gjedhit | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 400 | 2 |
42 | Diagnostikimi Gumboros me Histologji | Teknika e shpejte e diagnozes histopatologjike me ngrirje ne Cryostat | 780 | 1 |
43 | Diagnostikimi Gumboros me Histologji | Teknika e ngjyrosjes me Hematoksiline - Eozine(HE) | 780 | 5 |
44 | Diagnostikimi Marekut me Histologji | Teknika e shpejte e diagnozes histopatologjike me ngrirje ne Cryostat | 780 | 1 |
45 | Diagnostikimi Marekut me Histologji | Teknika e ngjyrosjes me Hematoksiline - Eozine(HE) | 780 | 5 |
46 | Diagnostikimi I Klamidiozes me Histologji | Parafinimin,Teknika May - Grunvald-Gimsa | 780 | 5 |
47 | Diagnostikimi I Laringo Trakeitit me Histologji | Parafinim, Teknika e ngjyrosjes me Hematoksiline - Eozine(HE) | 780 | 5 |
48 | Analize leukocitare e gjakut per te gjithe llojet e kafsheve | Teknika e ngjyrosjes me Gimsa, mikroskopi | 380 | 1 |
49 | Diagnostikimi i Para TBC ne Ruminante | Mikroskopi | 300 | 1 |
50 | Analize parazitare per endoparazite | Metoda e flotacionit, Mikroskopi | 350 | 1 |
51 | Analizë parazitare per Anisakis, Trikineloze | Metoda e tretjes enzimatike | 350 | 1 |
52 | Analize parazitare për Ektoparazitët, Diagnostikimi I zgjebes | Mikroskopi (Metoda KOH) | 350 | 1 |
53 | Analize parazitare pergjithshme per semundjet e peshqve | Shtirje direkte, Mikroskopi | 350 | 1 |
54 | Diagnostikimi I Anaplazmozes | Ngjyrim me Gimsa 10% | 350 | 1 |
55 | Diagnsotikimi I Babeziozes | Ngjyrim me Gimsa 10% | 350 | 1 |
56 | Analizë parazitare për Nosema spp ne blete | Mikroskopi | 350 | 1 |
57 | Analizë parazitare për Varroa spp ne blete | Mikroskopi | 350 | 1 |
58 | Analize parazitare e pergjithshme | Shtrirje direkte, Mikroskopi | 350 | 1 |
59 | Analize per Gumboro | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
60 | Analize per Influencë aviare | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
61 | Analize per Laringo-trakeitin | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
62 | Analize per Marek | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
63 | Analize per Difterovariolen (Lija) | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 300 | 2 |
64 | Analize serologjike Bruceloze | ELISA | 500 | 1 |
65 | Analize serologjike Bruceloze | Reaksioni i Aglutinimit te Ngadalte (RAN) | 300 | 2 |
66 | Analize serologjike Bruceloze | TUQ | 500 | 1 |
67 | Analize serologjike per Ethe Q | ELISA | 500 | 1 |
68 | Analize serologjike per Ethe Q | Testi i Fiksimit te Komplementit | 480 | 2 |
69 | Analize serologjike per Paratuberkuloz | ELISA | 500 | 1 |
70 | Analize serologjike per Tuberkuloz | ELISA | 500 | 1 |
71 | Analize serologjike per Klamidioze | ELISA | 500 | 1 |
72 | Analize serologjike per Klamidioze | Test i Fiksimit te Komplementit | 480 | 2 |
73 | Analize serologjike per Bruceloze | Test Rose Bengal | 200 | 1 |
74 | Analize serologjike per Bruceloze | Testi i Fiksimit te Komplementit | 500 | 2 |
75 | Analize serologjike per Bruceloze | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
76 | Diagnostikimi I Laringo-trakeitit | Analizë biologjike | 800 | 10 |
77 | Diagnostikimi I semundjeve bakteriale te peshqve | Izolim. Antibiogram | 730 | 5 |
78 | Diagnostikimi i Endoparaziteve | Metoda e flotacionit | 350 | 1 |
79 | Diagnostikimi i Mykoplazmozes ne gjedh | Izolim | 630 | 15 |
80 | Diagnostikimi i semundjes se Gjuhes Blu | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
81 | Diagnostikimi i semundjes se Gjuhes Blu | Izolimi dhe Identifikimi i në Vezet e Embrionuara dhe Linjen Qelizore | 800 | 10 |
82 | Diagnostikimi i semundjes se Gjuhes Blu | ELISA per antigenin | 400 | 1 |
83 | Diagnostikimi i semundjes se Gjuhes Blu | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 400 | 2 |
84 | Diagnostikimi i semundjes se Paratuberkulozit ne ruminante | Izolim | 730 | 4 |
85 | Diagnostikimi i semundjes se Rinotrakeitit infektiv te gjedhit | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
86 | Diagnostikimi i Tuberkulozit | Izolim | 730 | 21 |
87 | Diagnoza e Anemise Infektive te Kuajve | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 400 | 2 |
88 | Diagnozë serologjike për Influencë Aviare | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
89 | Niveli titrave Influencë Aviare | Hemoaglutinacion penguar | 300 | 1 |
90 | Diagnsotikimi i semundjes se Diarese Virale te Gjedhit | ELISA per antigenin | 400 | 1 |
91 | Diagnsotikimi i semundjes se Diarese Virale te Gjedhit | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
92 | Diagnostikimi I Semundjes Foot Mouth Disease | ELISA per antigenin | 400 | 1 |
93 | Diagnostikimi I Semundjes se Aujeskut | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
94 | Diagnostikimi I Semundjes se Aujeskut | Testi i Antitrupave Fluoreshent | 500 | 1 |
95 | Diagnostikimi I Semundjes se Aujeskut | Prova biologjike ne lepuj | 1000 | 7 |
96 | Diagnostikimi I semundjes se Artrit-Encefalitit | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
97 | Diagnostikimi I semundjes se Artrit-Encefalitit | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 400 | 2 |
98 | Diagnostikimi I semundjes se Gripit te Derrit | ELISA per antitrupat | 400 | 1 |
99 | Diagnostikimi I semundjes se Gripit te Derrit | Izolim dhe Identifikim | ||
100 | Dignostikimi I semundjes se Nilit Perëndimor | ELISA IgM | 400 | 1 |
101 | Dignostikimi I semundjes se Terbimit | ELISA | 400 | 1 |
102 | Dignostikimi I semundjes se Terbimit | Testi i Imunofluoreshences Direkte | 600 | 1 |
103 | Diagnostikimi I semundjes se Fasciolozes | Identifikim i F. Hepatica | 350 | 1 |
104 | Diagnostikimi I semundjes se Parvovirozes ne derra | Testi i Imunofluoreshences Direkte | 600 | 1 |
105 | Analize për parazitë në feçe | Metoda e flotacionit, Berman | 350 | 1 |
106 | Mikroskopi TBC | Mikroskopi TBC | 300 | 1 |
107 | Nekropsi per kafshe, shpende, peshq | Nekropsi | 100 | 1 |
108 | Diagnostikimi I Bronkitit Infektiv | ELISA | 500 | 1 |
109 | Diagnostikimi I Bronkitit Infektiv | Hemoaglutinacion i penguar | 300 | 1 |
110 | Diagnostikimi I Bronkitit Infektiv | Izolim virusi | 800 | 10 |
111 | Diagnostikimi I Atadenovirus A ne shpende | Agar Gel Imunodifusionit (AGID) | 400 | 2 |
112 | Diagnostikim Histologjik per semundje te ndryshme | Teknika e ngjyrosjes me Hematoksiline - Eozine(HE) | 750 | 7 |
113 | Diagnostikimi I semundjes se Klamidiozes | Test i Fiksimit te Komplementit | 480 | 2 |
Dep. i Toksikologjisë, Monitorimi i Mbetjeve, PMB, PV
Lista e Shërbimeve Tokiskologji dhe Mbetje për vitin 2019
2019_04_08_stm_lista_e_provave_dhe_sherbimeve_1.pdf (163.1 KB)